Вівторок, 23.04.2024, 15:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Травень » 30 » З’їзд-нарада Координаційних рад молодих юристів при Головних управляннях юстиції в областях.
11:44
З’їзд-нарада Координаційних рад молодих юристів при Головних управляннях юстиції в областях.
21 травня 2011 року у м. Дніпропетровську
(в приміщенні Головного управління юстиції)
відбувся З’їзд-нарада Координаційних рад молодих юристів
 при Головних управляннях юстиції в областях.
   Ініціювали та провели даний захід Координаційна рада молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Дніпропетровській області, та, зокрема, Голова Ради – Фархадов Фархад Габілович. 
   Учасниками З’їзду стали – Координаційна рада молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Дніпропетровській області, представники Координаційних рад молодих юристів при Головних управліннях юстиції 9 областей (Донецької, Луганської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Чернівецької, Черкаської, Полтавської), працівники Головного управління юстиції у Дніпропетровській області, Радник голови Дніпропетровської обласної ради, представники юридичного управління Дніпропетровської обласної державної адміністрації, заступник Директора Департаменту корпоративних прав та правового забезпечення – начальник управління правового забезпечення Дніпропетровської міської ради.

   Мета заходу – розгляд звітів з напрямів діяльності Координаційних рад та питання створення спільних проектів щодо вирішення проблем у їх діяльності; обговорення актуальних тем: «Програми правової освіти населення області», «Сучасні стандарти правової освіти та виховання», «Проведення виховних заходів з питань правової освіти та тижнів правових знань у закладах освіти», «Правова освіта та правове виховання – один із напрямків профілактики протиправної поведінки неповнолітніх: проблеми та шляхи вирішення»; проведення майстер-класів провідних юристів регіону, що тематично стосуються організації діяльності Координаційних рад.

   Планом проведення З’їзду-наради було передбачено:
  1) Презентація регламенту роботи Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції в Дніпропетровській області для взяття його за основу, та затвердження як типового;
  2) Розгляд роботи консультативно-практичного, наукового та правоосвітнього напрямів Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції в Дніпропетровській області;
  3) Обговорення проблемних питань, перспектив та спільних проектів у діяльності Координаційної рад молодих юристів;
  4) Майстер-клас на тему «Теорія та практика в роботі органів внутрішніх справ».
Координаційну раду молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Кіровоградській області на З’їзді –нараді представляла, член КРМЮ, Ляшенко Олена Валеріївна, яка презентувала звіт по діяльності Ради за 2010-2011 роки та висвітлила проблеми та перспективи у діяльності КРМЮ у Кіровоградській області.

За підсумками З’їзду-наради учасниками було вирішено:
   1. Взяти за основу презентований головою Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції в Дніпропетровській області Фархадовим Ф.Г. проект «Регламенту роботи Координаційної ради молодих юристів, створеної при Головному управлінні юстиції» та розіслати його електронною поштою для обговорення до 21 червня 2011 року на засіданнях Координаційних рад молодих юристів, учасників З’їзду-наради.
  2. Рекомендувати за підсумками обговорення на засіданнях Координаційних рад молодих юристів та врахування зауважень визнати Регламент роботи - типовим.
   3. Рекомендувати для визначення порядку роботи прийняття усіма Координаційними радами молодих юристів, створеними при Головних управліннях юстиції Регламенту роботи.
  4. Рекомендувати Координаційними радами молодих юристів, створеними при Головних управліннях юстиції для застосування в роботі типовий бланк Координаційних рад молодих юристів, створених при Головних управліннях юстиції.
  5. Рекомендувати Координаційній раді молодих юристів при Міністерстві юстиції України (далі – Координаційна рада) включити голів Координаційних рад молодих юристів, створених при Головних управліннях юстиції до складу Координаційної ради.
   6. Рекомендувати Головним управлінням юстиції та Координаційним радам молодих юристів враховувати при обранні голови Координаційної ради наявність вільного від основного виду діяльності часу особи, яка претендує на посаду голову для керівництва роботою Координаційної ради або в іншому випадку створити додатково посаду співголови. За необхідності внести дану рекомендацію до положення Координаційної ради молодих юристів, створеної при Головному управлінні юстиції.
   7. Рекомендувати начальникам Головних управлінь юстиції включити до положення Координаційних рад молодих юристів, створених при Головних управліннях юстиції наступні розділи:
Посвідчення членів Координаційної ради»

УКРАЇНА
КООРДИНАЦІЙНА РАДА МОЛОДИХ ЮРИСТІВ ПРИ
ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННІ ЮСТИЦІЇ У ___________________________ ОБЛАСТІ

00000, м.____________, адреса, тел., факс
сайт КРМЮ (за наявності) або ГУ юстиції _______, e-mail: ___________________
____________________________________________________________________________________________________

    «Посвідчення членів Координаційної ради»

   1. Посвідчення члена Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції в ___________ області, (далі - посвідчення) є документом, який засвідчує належність особи до роботи Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції в ___________ області (далі – Координаційна рада) та підтверджує її повноваження, визначені цим положенням.
   2. Посвідчення видаються: 
Голові Координаційної ради - за підписом начальника Головного управління юстиції в _____________ області;
Членам - за підписом голови Координаційної ради (на підставі рішення Координаційної ради та врахуванням не менш як 6 місяців активної роботи у складі Координаційної ради);
Почесним членам - за підписом голови Координаційної ради.
   3. Посвідчення є дійсним протягом строку, зазначеного у ньому. Передача посвідчення стороннім особам не допускається. У разі виключення особи зі складу Координаційної ради або закінчення строку повноважень він зобов'язаний здати посвідчення за місцем його одержання.
   4. Член Координаційної ради повинен дбайливо ставитися до посвідчення і мати його при собі під час виконання завдань Координаційної ради. Про втрату посвідчення член Координаційної ради зобов'язаний негайно повідомити Голову Координаційної ради. Втрачене посвідчення визнається недійсним, про що робиться оголошення в друкованих засобах масової інформації.
   5. Зразок посвідчення затверджується на засіданні Координаційної ради та погоджується з начальником Головного управління юстиції.
«Почесні члени Координаційної ради»
   До складу Координаційної ради молодих юристів з правом дорадчого голосу можуть входити почесні члени.
   Статус почесного члена Координаційної ради молодих юристів надається рішенням Координаційної ради молодих юристів представникам місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, іншим особам, які мають бажання сприяти роботі Координаційної ради, але в наслідок своїх службових обов’язків або професійної діяльності не мають можливості постійно бути присутніми на засіданнях Координаційної ради.
   Почесні члени не враховується при обчисленні більшості присутніх на засіданні Координаційної ради. 

Переглядів: 1164 | Додав: Zemm84 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0