Четвер, 25.04.2024, 03:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Березень » 16 » 15 березня відбувся Конкурс на краще знання положень Конституції України серед учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл Кіровоградської області
13:45
15 березня відбувся Конкурс на краще знання положень Конституції України серед учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл Кіровоградської області
   Конкурс на краще знання положень Конституції України проводиться Головним управлінням юстиції у Кіровоградській області та Управлінням освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації щорічно з 2000 року. Огляд-конкурс проводиться з метою виявлення і підвищення загального рівня правової обізнаності учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл Кіровоградської області, формування в них основ правової культури і правосвідомості, неухильного дотримання вимог законодавства України.
     В огляді-конкурсі можуть брати участь усі бажаючі учні 11 класів загальноосвітніх шкіл Кіровоградської області. Проходить він в 2 етапи:
перший - відбірний (на рівні району, міста);
другий - заключний (на рівні області).
При підведенні підсумків враховується:
• результати вивчення учнями 11 класів курсу «Правознавства»;
• вільне володіння змістом Конституції України;
• розуміння державно-правових норм Конституції України;
• уміння застосування норм Конституції України в практичних ситуаціях.
У цьому році конкурс відбувся 15 березня у приміщенні Кіровоградського інституту розвитку людини «Україна». Участь в огляді-конкурсі взяли 31 учасник з 19 районів області, міст Знам’янки, Олександрії, Кіровограда.
     Питання, які винесені на обласний огляд-конкурс складались з 5-ти груп завдань: 15 питань-тестів, 6 завдань щодо продовження речення, 5 речень для виправлення помилок, рівняння та задача.
   Щорічно високий рівень знань показують учні Бобринецького, Новоукраїнського, Вільшанського, Олександрійського та Світловодського районів.
У цьому році максимальна можлива кількість балів становила 108 балів.
За результатами перевірки робіт і підрахування балів найбільшу кількість балів отримали:
Адаменко Владлен Григорович – Навчально-виховний комплекс "Бобринецька гімназія – загальноосвітня школа I-III ступенів № 1”, який набрав 107 балів та отримав I місце.
На II місці:
- Бизова Анна Миколаївна – Новоукраїнська ЗОШ I-III ступенів № 8 Новоукраїнської районної ради – 100 балів;
- Мурадова Офелія Ільгар кизи – Гімназія Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально – виховного комплексу гуманітарно – естетичного профілю – 106 балів;
На III місці:
- Андрющенко Дар’я Володимирівна – Петрівська ЗОШ І – ІІІ ступенів Знам’янської районної ради – 97 балів;
- Прадіденко Олександр Олександрович – Гімназія № 9 Кіровоградської міської ради – 96 балів;
- Савченко Артем Сергійович – Вільшанська ЗОШ І – ІІІ ступенів Вільшанської районної ради – 96 балів.
    Переможці обласного конкурсу були нагороджені пам'ятними подарунками, грамотами за зайняті призові місця та направленнями на навчання до Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого (факультет юстиції та відділення державної виконавчої служби) та Одеської національної юридичної академії(факультет юстиції).

Переглядів: 960 | Додав: Zemm84 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0